Nieuwjaarsreceptie en meer

Nieuwjaarsreceptie

Het was gisteren een zeer geslaagde en goed bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst!

De gastvrijheid van Chris en Janine waren hartverwarmend en niet te vergeten de service van de drie elegante dames achter de koffiebar, mede dankzij hen kwam niemand iets te kort en konden we ons vergapen aan de zeldzaam prachtige oldtimers en de interessante historie die Chris met enthousiasme wist te vertellen. Hartelijk dank aan Chris en Janine voor het openstellen van hun huis is hier zeker op z’n plaats.

De toespraak van Piet, onze voorzitter, was erg positief. Hij blikte even terug op de activiteiten in het afgelopen jaar en prees terecht de wijze waarop de Touritten, het Treffen, de Swapmeet waren georganiseerd en deelde een compliment uit naar de leden van de werkgroepen die dit hebben helpen realiseren. Ook gaf hij aan dat er ideeën in voorbereiding zijn voor de invulling van de maandelijkse Sleutelbijeenkomsten, waarover zodadelijk meer. Tot slot wenste hij een ieder weer een heel fijn (motor) jaar toe, waarbij hij aangaf dat er meerdere manieren zijn om van onze gezamenlijke hobby te genieten. De één vindt het fijn om veel te sleutelen of te restaureren, terwijl de ander het fijn vindt om op een krukje naast zijn oldtimer te gaan zitten en te genieten van zijn bezit. Weer anderen vinden het fijn om veel te rijden en te genieten van de pruttelende motorgeluiden en de omgeving. Een ieder geniet op zijn of haar manier en dat moet kunnen zei Piet, daar moet alle ruimte voor zijn, waarbij hij heel even verwees naar de problemen in de wereld.

Meer fotos van de receptie onderaan dit bericht

Sleutelbijeenkomsten

Het team bestaande uit: Edgar van Oord, Bart van Dijck en Ronald Scheelen hebben de organisatie van de Sleutelbijeenkomsten op zich genomen en doen onderstaand een voorstel aan de leden.

Zij vragen daarbij wel aan de leden om hun voorkeur kenbaar te maken door de moeite te nemen om op dit voorstel even te reageren.

Het voorstel is om de sleutelavonden te voorzien van een onderwerp. De sleutelochtenden staan in het teken van rijklaar maken en het regulier onderhoud.

Onderwerpen welke aan de orde kunnen komen, één per avond, zijn:

Versnellingsbak                

Dynamo           

Kilometerteller        

Kleppen stellen

Bobine / ontsteking          

Carburateur             

Vliegwiel / drijfstangen

Speciaal gereedschap       

Wielen spaken          

Claxon                     

Soort olie / benzine

Remtrommels / vervangen tandwiel                   

De avonden beginnen om 20.00 uur, dan is er koffie en kan er even ‘gebuurt’ worden.

Het te behandelen onderwerp gaat dan om 20.30 uur beginnen.

Alle aanwezigen hebben aandacht voor het onderwerp en verstoren dat hoogstens met gerichte vragen. Het is voor de verteller lastig als men staat te buurten.

Daarop kan men worden aangesproken. Na afloop van het onderwerp en het beantwoorden van vragen kan er gebuurt worden en eventueel gesleuteld worden aan allerlei zaken.

Indien men onderdelen wil bestellen, dan kan dat tot uiterlijk een week voorafgaand aan de sleutelmomenten via mail bij Edgar. edgarvanoord@xs4all.nl.

Met vermelding van partnr. en voor welk type motor. Hij zorgt dan dat het klaar ligt. Betalen via hem.

  • Graag horen we (Ronald, Bart en ik) vóór 10 februari 2024 wat jullie van dit voorstel vinden.
  • Heb je een voorstel voor andere onderwerpen dan bovenstaand genoemd
  • Heb je een prioriteit voorkeur voor een onderwerp
  • Ook horen we graag wie, als deskundige op dit gebied, welk onderwerp voor zijn rekening wil nemen.

Reacties graag via  edgarvanoord@xs4all.nl, graag met een CC naar de secretaris.

Met vriendelijke groet,

Secretaris Silent Gray Fellows (e-mail: jan.zuiderwijk@ziggo.nl)

Geef een reactie