Beste SGFers,

Sinds kerst heb ik hard gewerkt aan het inrichten van een nieuwe site met veel nieuwe functionaliteit. Doel was om de boel wat gestroomlijnder te laten werken, maar ook interactiever te maken.

Gebruikersgemak:
Ik hoop dat deze website wat ergernissen van de oude site kan wegnemen. Vanaf nu is de hele pagina toegankelijk via de menubalk bovenin. Sommige links worden pas zichtbaar na het inloggen, zoals vroeger.

Inlogprocedure:
Vanaf nu mogelijk om in te loggen met de gebruikersnaam die je in je mailbox hebt gehad ( of straks nog krijgt, afhankelijk van wanneer je dit leest), maar je kunt ook inloggen met je ( bij ons bekende) email adres!. Je kunt dus kiezen welke van de 2 je gebruikt, dat neemt hopelijk de ergernis van vergeten gebruikersnaam weg. \

Eerste keer inloggen:
Je krijgt, of hebt al gehad, een email op het bij ons bekende email adres waarin staat dat ” iemand heeft gevraagd je wachtwoord opnieuw in te stellen” . Geen nood, dat was ik dus. Door op de link te klikken in de email, wordt je naar de pagina gebracht waar je je nieuwe, permanente, wachtwoord kunt instellen. Doe dit alsjeblieft ook direct, zodat we niet meerdere keren emails hoeven te versturen naar je!

Handleidingen:
Een hoop extra handleidingen toegevoegd. Deze kun je vinden onder het kopje Werkplaats. Dit spreekt denk ik redelijk voor zich. Vooral op het gebied van Service manuals hebben we wat nieuwe toevoegingen.

Forum:
Net zoals vroeger hebben we een forum. Helaas is het NIET gelukt het oude forum mee te verhuizen ( ik heb er 3 avonden aan besteed, het lukt me echt niet, sorry) . Hopelijk is dit nieuwe forum wat makkelijker te gebruiken. Het oude forum had weleens vreemde gedragingen zoals we allemaal weten.

Nu het interactieve deel:

Voor het forum en de website heeft elke account nu een profielfoto die wordt weergegeven bij de berichten die je plaatst. Graag zou ik je bij deze willen vragen Om je profielfoto zelf in te stellen. Dat doe je wanneer je bent ingelogd door op ” Mijn account” te klikken in het dropdown menu ” clubzaken” .

Daarna Bestand kiezen en een mugshot van jezelf of je motor (of combinatie) van die 2 uploaden. Deze foto zal dan bij alle forumposts, maar ook reacties op artikelen en het interne mailsysteem ( uitleg over dit alles volgt zodirect) worden weegegeven

De berichtenbox:

IVM de AVG wetgeving liepen we aan tegen moeilijkheden van het met elkaar in contact brengen van clubleden ( leden moesten maar aan het bestuur vragen om telefoonnummers/emailadressen, waarna bestuur aan het betreffende lid moest vragen of er contactgegevens mochten worden gedeeld etc etc). Om daar vanaf te zijn is er vanaf nu een intern bericht systeem op de pagina. Een zogenoemd PB systeem ( Persoonlijke Berichten). Ook in het menu Clubzaken, en dan de link “berichtenbox”. Het systeem wijst zichzelf. Je kunt nieuwe berichten versturen naar leden. Je kan gewoon zoeken op voornaam of achternaam en de leden die matchen aan je zoekopdracht verschijnen vanzelf. Naast het kopje nieuwe berichten staat het kopje berichtenbox, daar zie je al je inkomende berichten. Als het goed is, krijg je ook een mail wanneer je een PB ontvangt ( maar dat is op het moment van schrijven ongetest).

Nieuwsartikelen:

Een vrij grote toevoeging zijn de nieuwsartikelen en Fotogalerijen. Deze laatste hadden we al, maar de nieuwsartikelen zullen communicatie vanuit het bestuur kunnen omvatten, maar ook verslagen van verre reizen, of clubevenementen. Het leuke is dat als je een beetje een schrijver bent, je zelf artikelen mag insturen. Deze worden dan door ons opgepoetst waar nodig en dan online geplaatst. Zie dit maar als een soort clubkrantje.

Reguliere clubleden: Kunnen een nieuwsbericht insturen, waarna wij het beoordelen en evt plaatsen ( dit is om spam te voorkomen). De bedoeling is dat leuke ritten of evenementen zo wat vaker ook door verschillende clubleden kunnen worden opgeschreven. De artikelen die je instuurt kan en mag je zeker opleuken met fotos. Ook de ” uitgelichte” foto is belangrijk, die wordt namelijk op de hoofdpaginas weergegeven!

REACTIES:
Onder elk nieuwbericht kun je reacties plaatsen. Dit is leuk voor de schrijvers, en geeft wellicht discussie, extra dimensie of uitbreiding aan goede verhalen. Doe dit dus ook vooral!

Fotogalerij:

Net als voor nieuwsartikelen is er de mogelijkheid zelf fotos te plaatsen van evenementen, al is dit voorbehouden aan enkele leden ( ivm ruimte op de hardeschijf). We proberen het zo in te richten dat organisatoren van bepaalde evenementen ( ritten, treffens, uitjes etc) de mogelijkheid zullen hebben dit te doen.

Geef een reactie