Leuke najaarsrit, Chapter BoZ

De vooruitzichten waren niet best, en inderdaad op zaterdagochtend, miezer regen bij het vertrek naar Halsteren. Dus regenpak aan. Wonderbaarlijk werd het onderweg wat minder en bij aankomst op Ford Roovere weer droog gewaaid. Een elftal diehards waren er reeds. Natuurlijk wat afmeldingen met allerlei smoesjes. ( Zo beschaamd is het nou ook weer niet om gewoon te zeggen dat je liever niet in de regen rijdt..) Maar je hebt dan wel een mooie rit gemist:
Na de koffie met appeltaart zijn we vertrokken. Na een 20 tal km moest de motor van Lau helaas met elektrische problemen in de bezemwagen. Wij reden door met Erik als toercaptain. Lau sloot later weer aan met zijn snel opgehaalde moderne sportster. Via Tholen een mooie rit door zeeland. Redelijk droog , soms een verfrissend mals miezer regentje in het gezicht. Heerlijk is dat toch.
Na de middag kwamen we in Bruinisse waar we van een overheerlijke lunch genoten. Na de lunch bij een privé verzameling oude race wagens gaan kijken. Erg mooi en een enthousiaste uitleg door de eigenaar. De Bugattie racer werd nog even opgestart, maar de 1912 Buick wilde niet starten. Een leuke verzameling en alles verdiend met de verkoop van broekriemen…of waren het ceintuurs?
Daarna zijn we weer verder gereden door boerenpaadjes en dijkweggetjes. Allemaal erg mooi.
Nog een tussenstop ergens bij een etablissement voor een bak koffie en daarna weer terug naar Halsteren. Na afscheid genomen te hebben met een klein groepje richting Breda gereden. Die terugweg ging het toch wat harder regenen maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een prachtige rit die ik niet had willen missen. En weer eens in de regen rijden maakt wel dat je daar ook hernieuwde ervaring van krijgt om in dergelijke omstandigheden te rijden. Jammer dat de opkomst laag is bij minder goede weers vooruitzichten. Misschien is het een idee om een alternatieve datum te hebben wanneer de vooruitzichten slecht zijn? ( De dag erna was het stralend weer..)
Bedankt Chapter BoZ ! Het was prachtig! Ik heb begrepen dat jullie ook volgend jaar weer een rit willen organiseren. Bij deze meldt ik me vast aan. Weer of geen weer.

Geef een reactie