Beste leden van de Silent Gray Fellows

Het was weer een zeer gezellig en geslaagd treffen in Oosterhout. Na op donderdag en vrijdagochtend de locatie te hebben ingericht kwamen in de loop van de middag de eerste gasten aan. Het camping terrein was inmiddels voorzien van douchegelegenheid en voor de campers was stroom aansluiting geregeld.
De clubshop met de mooie shirts werd opgetuigd. Fijn was dat Simon gezorgd had dat naast contant ook pinbetaling mogelijk was.
Voor het vrijdagdiner hadden zich al een 80 tal mensen aangemeld. Daar zat nogal wat aanhang bij dus ook onze wederhelften of andere gezinsleden wilden wel eens meegenieten van de ambiance die wij te bieden hebben. Nou het was een uitgebreid Turks diner, waar Buket en medewerkers al enkele dagen de voorbereidingen voor hadden gedaan. Voortreffelijk! De avond werd verder opgeluisterd door vette delta blues van “Toms Place Blues”. Naarmate de avond vorderde werd het kampvuur steeds hoger opgestoken. Met de nodige bieren en wijnen werd het een zeer aangename avond.

Zaterdagochtend al weer vroeg uit de veren, lekker douchen in prima sanitair, ontbijt eieren met spek. Daarna een beetje chillen en tegen de middag werd de lunch al klaargezet, omdat het vertrek van de toertocht al gepland stond. Vanwege de veiligheid was gekozen om de start vanaf het pompstation even verderop te laten plaatsvinden. Met een 50 tal motoren achter toercaptain Evert aan die een prachtige landelijke rit naar Willemstad gereden. Daar netjes op een rij aan de kade geparkeerd en op het voor ons klaargezette terras wat consumpties genuttigd. Nog een ijsje eten en daarna terug naar Oosterhout waar we omstreeks 5 uur weer aankwamen. Daar ging de tombola bonnen in de verkoop en werden de BBQ al opgestart. Na de BBQ de tombola prijsuitreiking met quizmaster Kenneth en assistente Steffie. Opvallend veel prijzen richting Belgische deelnemers, dus daar moet onze notaris nog maar eens kritisch naar kijken…

Voor een landscape foto hebben we de motoren en berijders opgesteld op het grasveld en zijn door Onno de professionele fotograaf een paar foto’s genomen. Ik ben benieuwd of we op de middenpagina van de Bigtwin komen te staan?

In de loop van de avond begon de band “Motherfath “ hun optreden. Nou dat was echt een moddervette sound ! Hoe meer de avond vorderde en het bier rijkelijk vloeide kwam de dansvloer steeds voller. Voor sommigen is het niet meer verantwoord om zich op hun oude dag als jonge hond te gedragen en helaas slachtoffer van hun uitbundigheid. Gelukkig is dit verder goed afgehandeld maar de patiënt ( Aad ) zal er nog wel een tijdje zoet mee zijn. Rond middernacht ging de BBQ weer aan en de sateetjes en andere snacks vonden gretig aftrek.

Later die nacht gaf Hennie Kroeze nog een demonstratie hoe een carbidlamp aan te steken. Voordat het carbidgas in de koplamp en achterlicht komt duurt minimaal 10 minuten, maar in die tussentijd gaf hij, zoals hij dat alleen kan, enthousiast uitleg over de historie van zijn Indian scout. Een prachtig verhaal! Groot applaus volgde na het ontsteken van de verlichting.
Het werd een latertje die nacht. Er werden nog heel wat afzakkertjes genoten.

Op zondag weer het traditionele ontbijt waarna de eerste gasten naar huis vertrokken. In de loop van de ochtend werd er met de opruim aangevangen. Dit verliep redelijk snel al wegen ook hier de laatste loodjes het zwaars. Uiteindelijk zijn er dan net te weinig medewerkers over en moeten degene die er dan nog wel zijn nog flink aanpakken. Dat moet volgende keren anders.
Maar al met al kunnen we op een geweldig geslaagd treffen terugkijken. Natuurlijk zijn er organisatorisch wat zaken niet geheel naar wens gelopen, maar de gasten hebben daar niets van gemerkt. Iedereen was vol lof en zien uit naar het volgende SGF treffen. Dit wordt het 20 jaar jubileum wat we dan vieren en daar moeten we natuurlijk wat speciaal van maken.

Bij deze iedereen bedankt die er aan bijgedragen heeft om er een geslaagd S.G.F. treffen van te maken. De treffen commissie gaat binnenkort e.a. evalueren, waarna we wat aanpassingen in het draaiboek maken. De eerste voorbereidingen voor 2023 zijn reeds gemaakt en we gaan hiermee verder aan de slag om ook in 2023 weer een mooi S.G.F treffen te kunnen organiseren.

Piet, Jan, Simon, Evert, Peter, Jacques.

Geef een reactie